19 Haziran 2017 Pazartesi

MEYVELİ YAŞ PASTA



Pandispanya İçin:
-4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-Yarım çay bardağı ılık su
-Çeyrek limonun suyu
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-2 su bardağı un

Arası ve Üzeri İçin:
-Sade kremşanti 
-Orman meyveli kremşanti
-Muz

Üzeri İçin:
-Çilek
-Vişne
-Çikolata Sosu

Yapılışı:
Pandispanya için yumurta ve şekerleri derin bir kasede beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
Ardından içerisine ılık suyu,limonu ekleyip yeniden çırpıyoruz.
Daha sonra içerisine vanilya,kabartma tozu,unu ekleyip son kez daha karıştırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine döküp önceden ısıtılmış 180 derecek fırında yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz.
Fırından çıkan pandispanya soğumaya bırakılırken bir yandan da meyveleri dilimleyip, kremşantiyi paket üzerindeki tarife göre hazırlıyoruz. 
Daha sonra fırın teorisindeki pandispanyayı iki eşit parçaya ayırıyoruz. Bu parçalardan biri taban kekimiz diğeri üst kekimizi oluşturacak. Yani pastamız iki katlı olacak.
Taban kekimizi sütle ıslatıp üzerine şade kremşantimizi döküyoruz ve arasına da muz ve isteğe göre damla çikolata koyup üst kekimizle üzerini kapatıyoruz. 
Üst kekimizi de sütle ıslattıktan sonra orman meyveli kremşanti ile tüm etrafını ve üzerini kaplıyoruz.
Daha sonra üzerini çikolata sosu, çilek ve vişne ile süslüyoruz. Yaklaşık 2 saat buzdolabında dinlendirdikten  sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder