22 Haziran 2017 Perşembe

FISTIKLI REVANİ



MALZEMELER:
-4 yumurta
-1.5 su bardağı şeker
-1 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı sıvı yağ
-Yarım çay bardağı su
-2 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-1 su bardağı un + 2 yemek kaşığı un
-1.5 su bardağı irmik
-1 su bardağından iki parmak eksik fıstık külü

ŞERBETİ İÇİN:
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
-Biraz limon

YAPILIŞI:
Yumurta ve şekeri derin bir kasede beyazlaşana kadar çırpıyoruz. İçerisinde daha sonra yoğurdu,sıvı yağı ve suyu ekleyip yeniden karıştırıyoruz. Son olarak içerisine toz malzemeler olan unu, vanilyayı, kabartma tozunu, irmiği ve fıstık külünü ekleyip son kez çırpıp borcama döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz.
Tatlı pişerken ocağa şerbeti koyuyoruz. Kaynadıktan sonra içerisine birkaç damla limon suyu ekliyoruz ve  15 dakika kaynatıyoruz.
Fırından çıkan ve ılık olan revaninin üzerine ılık olan şerbetimizi döküyoruz. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz.

1 yorum: