19 Haziran 2017 Pazartesi

FISTIKLI-ÇİKOLATALI KURABİYE



Hamuru İçin:
-250 gram margarin
-1 yumurta
-1 su bardağı pudra şekeri
-1 yemek kaşığı buğday nişastası 
-1 paket vanilya
-Yarım su bardağından iki parmak fazla fıstık
-Alabildiği kadar un

Üzeri İçin:
-Eritilmiş çikolata

Yapılışı:
Oda sıcaklığına gelmiş olan margarini küçük parçalara bölüp derin bir çırpma kabına koyuyoruz.
İçerisine yumurtayı ekleyip mikserin düşük ayarında krema haline gelene kadar margarin ve yumurtayı çırpıyoruz.
Daha sonra içerisine kalan malzemeleri ekleyip elimizle karıştırıyoruz.
Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Hazırlanan hamuru tezgahın üzerine alıp merdane yardımıyla çok ince olmayacak şekilde açıyoruz ve kurabiye kalıpları ile kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişiriyoruz. 
Fırından çıkan kurabiyeler ılımaya bırakılırken diğer yandan da çikolatayı benmari usulü eritiyoruz.
Daha sonra kurabiyelerin bir yanını eritilmiş çikolataya batırıp donması için başka bir yağlı kağıt üzerine koyuyoruz.
Daha sonra tüm kurabiyeleri servis tabağına alabilirsiniz.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder