19 Haziran 2017 Pazartesi

DEREOTLU POĞAÇA



Hamuru İçin: 
-Yarım su bardağı ayçiçek yağı
-Yarım su bardağı yoğurt
-1 adet yumurta
-Yarım Demet dereotu
-Yarım çay kaşığı tuz
-1 paket kabartma tozu
-2.5 su bardağı un

İçi İçin:
-Peynir

Üzeri İçin:
-1 adet yumurta
-2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Yapılışı:
Ayçiçek yağı, yoğurdu ve yumurtayı derin bir kaba alıp elinizle karıştırın.
Ayıklayıp ince ince kıydığınız dereotunu ekleyin. Unu yavaş yavaş ekleyip ardından tuz ve kabartma tozunu ilave edin.
Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra yumuşak bir hamur elde etmeniz gerekiyor.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinizde açıp içine peyniri koyun ve midye şekline gelecek formda şekil verin.
Tüm hamur parçalarına aynı işlemi uyguladıktan sonra gırın tepsisine dizin ve üzerine yumurta ve yağlı karışımdan sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarsan kadar yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder