22 Haziran 2017 Perşembe

BİBERLİ EKMEK



HAMURU İÇİN:
-1 paket yaş maya
-1 su bardağı ılık su
-1 su bardağı sıvı yağ
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-Alabildiği kadar un

ÜZERİ İÇİN:
-1 adet orta boy soğan
-2 adet yeşil biber
-1 adet domates
-Sıvı yağ
-Biraz susam
-1 yemek kaşığı salça
-1 tatlı kaşığı pul biber
-1 çay kaşığı karabiber
-1 çay kaşığı kekik
-Biraz tuz

YAPILIŞI:
Öncelikle ılık suyu,yağı,şeker,tuz ve mayayı bir kaba alıp karıştırıyoruz. Azar azar un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Mayalanması için bir kenara alıyoruz.
Hamur mayalanırken soğanı ve biberi ince ince doğrayıp biraz yağ ile kavuruyoruz. Kavrulan sebzelerin içerisine domatesi,salçayı ve baharatları ekleyip biraz karıştırıp pişiriyoruz. Ocaktan aldıktan sonra içerisine biraz susam ilave edip karıştırıyoruz.
Daha sonra mayalanan hamurdan ceviz parçasından daha büyük olacak şekilde parçalar koparıp elimizde çok az inceltip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
Tüm hamurları aynı şekilde dizdikten sonra üzerine hazırladığımız sostan bir yemek kaşığı kadar koyup hamurun üzerine yayıyoruz.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-45 dakika pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder